У Бору додељено 118 уговора у програму субвенционисања за повећање енергетске ефикасности

Фото: Град Бор

Град Бор доделио је данас 118 уговора грађанима који су учествовали у програму субвенционисања за повећање енергетске ефикасности стамбених зграда, кућа и станова.

За реализацију мера енергетске ефикасности опредељено је 22 милиона динара, од којих је Министарство рударства и енергетике издвојило нешто више од 13 милиона, а Град Бор 9 милиона динара.

Градоначелник Бора Александар Миликић на додели уговора истакао је да су ово веома значајна средства за свако домаћинство и да ће ова пракса бити настављена и наредних година.

„Овај програм држава је покренула још пре три године, а Град Бор је још те прве године био учесник. Из године у годину одвајамо све већа финансијска средства. Ове године уговоре је добило 168 наших суграђана који су уз подршку града, државе и ресорног министарства добили могућност да раде на унапређењу енергетске ефикасности. Оно што ми је драго а то је да грађани препознају колико значајно улагање у енергетску ефикасност, а резултат је све већи број пријава на расписан конкурс“, казао је Миликић.

У понуди су биле мере замена столарије, уградња фасаде, замена кровног покривача, уградња соларних панела, замена цевне мреже, уградња топлотних пумпи и замена пећи котлом на пелет.