Тимочка КрајинаЗајечарУченици и наставници Техничке школе Зајечар на међународном такмичењу у Пољској

Ученици и наставници Техничке школе Зајечар на међународном такмичењу у Пољској

Техничка школа Зајечар са задовољством дели вест о успеху свог тима на недавно одржаном Хакатону у Rzeszow, Пољска. У оквиру пројекта „Steamdive – Diversity in STEAM”, два наставника и пет ученика су се од 12. до 15. марта 2024. придружили међународном такмичењу. Домаћин овог догађаја била је компанија „Danmar Computers”.

Тим ученика зајечарске Техничке школе имао је кључну улогу у тестирању софтвера MTC – Mathematics to Cubism, иновативног алата који повезује математику и кубизам на нов начин. Њихов рад и ангажовање на пројекту су били похваљени од стране свих партнера.

Ученица Техничке школе Миља Цанковић освојила је једну од три равноправне награде на Хакатону. Ученици су учествовали у дискусији у циљу повратних информација ради унпређења апликације MTC која је још увек у пробној верзији (линк ка апликацији).

„Steamdive” пројекат траје 30 месеци и тренутно се налази на средини. Наредни кораци у пројекту укључују организацију радионица из физике и оптике за учеснике пројекта, као и примену/пилотирање новог наставног курикулума који промовише различитост кроз коришћење STEAM алата.

Техничка школа Зајечар изражава захвалност својим партнерима из Пољске, Грчке, Португала и Турске на подршци у остваривању циљева пројекта.

Овај успех потврђује преданост Техничке школе Зајечар промовисању иновација, разноликости и изврсности у образовању, те се радује будућим успесима својих ученика на националном и међународном нивоу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб