Тимочка КрајинаЗајечарПрикупљено 40 јединица крви у заједничкој акцији Црвеног крста Зајечар, Независног синдиката...

Прикупљено 40 јединица крви у заједничкој акцији Црвеног крста Зајечар, Независног синдиката полиције и Удружења ветерана ПЈП у Зајечару

У Зајечару је одржана акција добровољног давања крви, у којој је прикупљено 40 јединица ове драгоцене течности. Акција је реализована у склопу манифестације „Срцем против НАТО агресије – Да се не заборави”.

Поред осталих хуманих грађана, допринос овој акцији дали су и Независни синдикат полиције КЦ Зајечар и Удружење ветерана Посебних јединица полиције.

Независан синдикат полиције КЦ Зајечар већ четврту годину заредом даје подршку кроз овакве хумане акције.

Игор Стојадиновић, председник Независног синдиката полиције КЦ Зајечар

„Четврту годину заредом организујемо манифестацију ’Срцем против НАТО агресије – Да се не заборави’. У оквиру дводневне манифестације дали смо подршку акцији добровољног давања крви. НСП КЦ Зајечар са Удружењем ветерана ПЈП организује три до четири акције добровољног давања крви годишње. Кључни сегмент манифестације биће 22. марта, када ће бити положени венци испред Полицијске управе Зајечар, одржан парастос погинулим припадницима полиције и када ће бити отворена изложба у зајечарском позоришту“ истакао је Игор Стојадиновић, председник Независног синдиката полиције КЦ Зајечар.

Акцију је реализовао Црвени крст Зајечар у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша.

Др Алекса Митић из Завода за трансфузију крви из Ниша

„Јединице свих крвних група су стабилне, али су нам увек неопходне негативне крвне групе и презадовољни смо акцијом у Зајечару“ рекао је др Алекса Митић из Завода за трансфузију крви из Ниша.

Из Црвеног крста у Зајечару подсећају грађане да сваке среде од 09:00 до 13:00 сати организују се акције добровољног давања крви у просторијама Црвеног крста Зајечар, у улици Обилићев венац бб.

Ирена Младеновић, стручни сарадник Црвеног крста Зајечар

„Црвени крст Зајечар је и ове среде организовао акцију добровољног давања крви. Ове среде учешће у акцији узели су и представници НСП КЦ Зајечар и Удружења ветерана ПЈП. Захваљујемо на подршци нашим сарадницима и свим хуманим грађанима који су се одазвали. Код нас је одзив добар и могу да кажем да у Зајечару нема дефицитарних крвних група. Ми смо испунили бонус и прошле године и из године у годину бележимо раст броја добровољних даваоца крви. Прошле године смо прикупили 1856 јединица крви и имамо евидентирано преко 2000 давалаца. То је за Зајечар веома добро. Поносни смо што се нама све више млађи одазивају акцијама и имамо све више пунолетних средњошколаца који редовно посећују ове акције“ казала је Ирена Младеновић, стручни сарадник Црвеног крста Зајечар.

Четврту годину заредом у Зајечару ће манифестацијом „Срцем против НАТО агресије – Да се не заборави” бити обележен један од најтужнијих и најболнијих датума у новијој историји српског народа – 25 година од почетка НАТО агресије.

Манифестација ће бити одржана у петак, 22. марта 2024. године.

Почетак је у 11:00 сати, када ће испред Полицијске управе у Зајечару, на спомен обележје страдалим полицијским службеницима бити положени венци и цвеће. Од 12:00 сати, у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Зајечару биће одржан парастос погинулим припадницима полиције на Косову и Метохији. За 13:00 сати у зајечарском позоришту предвиђено је свечано отварање изложбе фотографија „У заштити отаџбине“ припадника Посебних јединица полиције из Шумадије, Подунавља, Браничева, Поморавља и источне Србије – Тимочке Крајине, на којој су приказане активности 36. и 86. одреда ПЈП у заштити српског народа, 1998. и 1999. године.

Организатор је Удружење ветерана Посебних јединица полиције уз подршку Независног синдиката полиције КЦ Зајечар, уз сарадњу са Народним позориштем Тимочке Крајине – Центром за културу „Зоран Радмиловић” у Зајечару.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб