Тимочка КрајинаБорГрад Бор негује традиционалну манифестацију "Сусрети села" већ пуних шест деценија

Град Бор негује традиционалну манифестацију „Сусрети села“ већ пуних шест деценија

Фото: Град Бор

Већ пуних шест деценија, Град Бор негује традиционалну манифестацију „Сусрети села“. Ова јединствена смотра представља културно наслеђе и верно чува дух сеоске традиције.

Пре тачно 60 година, село Метовница било је домаћин првих сусрета. Овогодишње сусрете села обележио је дуел између Метовнице и Шарбановца, баш као што је било те давне 1962. године.

Част да отвори овогодишњу манифестацију припала је Бобану Стојановићу, помоћнику градоначелника града Бора.

Током протеклих шест деценија ова племенита смотра је, захваљујући члановима свих сеоских друштава, показала каквим духовним благом располажемо. Током свих ових година било је успона и падова, али са упорношћу и љубављу чували су духовне вредности које су им преци оставили у аманет.

Дванаест сеоских културно уметничких друштава, ујединили су се представљајући своју традицију кроз аутентичне песме, игре и обичаје.

Сусрети су наредног дана настављени у селу Лука.

Организатор манифестације је Установа Центар за културу града Бора, у сарадњи са културно уметничким друштвима, док је Град Бор догогодишњи покровитељ овог културног догађаја.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб