Тимочка КрајинаЗајечарУ зајечарском театру одржана промоција књиге "Позориште..."

У зајечарском театру одржана промоција књиге „Позориште…“

У оквиру програма обележавања 2. фебруара – Дана зајечарског позоришта, представљена је књига српског позоришног критичара и посленика Александра Милосављевића „Позориште…”, која садржи белешке, критике, приказе и записе о театарском животу Србије и која је својеврсна похвала и потврда одважности репертоарских политика театара у такозваној провинцији.

Жељко Хубач, драмски писац и драматург, овом приликом је подсетио да је Александар Милосављевић вишеструки добитник „Стеријине награде” који је стасавао у време када је позоришна критика заиста била значајан сегмент српског позоришта.

“Он врло конкретнимм средствима указује на кризу позоришта, указује на оно о чему говори годинама, што се најчешће истиче у мањим театраским срединама, а то је да када се говори о позоришту будућности не мисли се на светлу будућност”, рекао је Хубач

Др Мирослав Радоњић, директор Стеријиног позорја, сматра да Милосављевићеве анализе представа карактеришу студиозност, аналитичност, прецизност, добронамерност и истанчан језички израз, али да је је књига написана тако да ће свако ко је прочита доживети пријатно литерарно искуство.

„Позоришта која не припадају великим срединама, понекад постижу уметничке узлете који својом жестином засветле огромним сјајем, али који не буде увек примећен. Речју, ова књига покушава да сведочи о нашем театарском животу, о ономе што сматрам најбољим и најсмелијим у позоришној Србији данас“ рекао је аутор на крају промоције и захвалио директору Владимиру Ђуричићу на понуди да зајечарски театар изда ову књигу и уреднику Милошу Петковићу који је радио и дизајн.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб