Тимочка КрајинаКњажевацУ Књажевцу одржана Светосавска академија: Ове године награђена 33 студента (ФОТО +...

У Књажевцу одржана Светосавска академија: Ове године награђена 33 студента (ФОТО + ВИДЕО)

У Књажевцу одржана Светосавска академија: Ове године награђена 33 студента

На Светосавској академији, већ трећу годину заредом, Општина Књажевац наградила је најбоље студенте стипендијама у оквиру конкурса „Будућност Књажевца”.

У Књажевцу одржана Светосавска академија: Ове године награђена 33 студента

У Дому културе у Књажевцу одржана је Светосавска академија, а ове године у оквиру конкурса „Будућност Књажевца”, награђена су тридесет и три студента. Једнократна новчана помоћ у износу од 35 хиљада динара додељена је талентованим студентима са просечном оценом преко 9,00.

У Књажевцу одржана Светосавска академија: Ове године награђена 33 студента

Међу награђенима су и студенткиње Марија Трајковска и Сара Стојановић.

Марија Трајковска – студенткиња Медицинског факултета у Нишу

„Ово је трећа година како добијам ово признање и желим да се захвалим председнику општине и локалној самоуправи што већ трећи пут примам ову награду. Ова помоћ пре свега значи као мотивација да наставимо даље и да покушамо да будемо узор другим људима, вршњацима и млађима. Тако да је ово пре свега мотивација и ветар у леђа”, казала је Марија Трајковска, студент Медицинског факултета у Нишу.

Сара Стојановић – студенткиња Филозофског факултета у Нишу

„Ово признање је велика ствар за мене и то значи да наш град уважава наш труд и ово је стварно лепо искуство”, рекла је Сара Стојановић, студент Филозофског факултета у Нишу.

У Књажевцу одржана Светосавска академија: Ове године награђена 33 студента

Присутнима се обратио председник општине Књажевац Милан Ђокић, након чега је уручио стипендије младим надама Књажевца.

Милан Ђокић – председник општине Књажевац

„Поред стипендија које редовно додељујемо најбољим књажевачким студентима и ученицима, не само најбољим, већ додељујемо стипендије и онима који долазе из угрожених породица, онима који су остали без једног или оба родитеља, онима који болују од неких болести, онима који имају инвалидитет, тако да се трудимо да сагледамо свако дете, а не само талентовану децу. Више од 400 стипендија поделимо на годишњем нивоу у Књажевцу, нашим студентима и ђацима. Традиционално, на Светог Саву овде смо наградили више од тридесет најбољих књажевачких студената са просеком преко 9,00. Циљ је да их бодримо, да им честитамо и да их истакнемо као примере добре праксе другој деци, рачунајући да ће макар један део те деце када заврше своје факултете, постати будућност Књажевца”, истакао је Ђокић.

У Књажевцу одржана Светосавска академија: Ове године награђена 33 студента

У Дому културе у Књажевцу, Светосавску академију отворили су Дечији хор „Свети Сава” и чланови Певнице цркве Светог Георгија, који су извели химну Светом Сави, под руководством Јоване Дамњановић.

У Књажевцу одржана Светосавска академија: Ове године награђена 33 студента

У име свих награђених студената, велику захвалност локалној самоуправи на подршци изразила је студенткиња Лана Јеленковић.

Лана Јеленковић – студенткиња руског језика

„Захвалила бих се у име свих награђених студената и честитам и славу Светог Саву. Ми смо доказ да треба да се борите за све у животу. На овај начин желим да подстакнем све да се боре, да раде на себи, да се образујете, јер ћете уз све то доћи до свог циља”, казала је Јеленковић, која се као студенткиња руског језика захвалила и на руском.

За овај свечани догађај, пригодно је беседио и протосинђел Захарија Митић, старешина манастира Свете Тројице и цркве Светог Георгија у Књажевцу.

Захарија Митић – протосинђел

„Многи од нас школовани су у годинама када нису одржаване Светосавске академије, а сада живимо у веку када многобројне институције, више оних у иностранству, него у нашој земљи, покушавају да отргну човека од човека како би га ослободили. За њих хришћанство представља скуп апстрактних циљева и идеја. Хришћанство и православље су доказ за постојање Бога човека и Исуса Христа, као и постојање Светог Саве који нас је овде окупио да се видимо и честитамо славу и да захвалимо Богу, јер су у наше друштво дошла нека времена када се прослављају вредности упркос свим притисцима”, рекао је, између осталог, протосинђел Захарија Митић.

У Књажевцу одржана Светосавска академија: Ове године награђена 33 студента

Светосавској академији у Дому културе у Књажевцу присуствовали су челни људи општине Књажевац, свештенство цркве Светог Георгија, као и многобројни грађани.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб