Тимочка КрајинаЗајечар„Улица Божићне радости” и ове године 7. јануара у Зајечару

„Улица Божићне радости” и ове године 7. јануара у Зајечару

Поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, којим се прославља рођење Исуса Христа, у Зајечару ће бити организована „Улица Божићне радости”, у недељу, 7. јануара 2024.

„Улица Божићне радости” биће у улици Тимочке буне, (од улице Николе Пашића до Светозара Марковића).

Многи Зајечарци, као и њихови гости, моћи ће од 09:00 сати да уживају у широкој лепези домаћих производа великог броја излагача, почев од меда, ракије и вина до димљених производа. Биће приређена и божићна трпеза за посетиоце као и богат културно уметнички програм.

У оквиру програма, од 11:30 сати, наступиће ученици основних школа „Љуба Нешић” и „Љубица Радосављевић Нада”, као и културно-уметничка друштва: КУД „Ново доба” Грлиште, КУД „Зоран Гајић” Рготина, КУД „Слога” Вражогрнац, КУД „Пензионер” Зајечар, КУД „Никола Пашић” Зајечар, Градски фолклорни ансамбл „Зо-Ра” Зајечар и Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац” Зајечар.

Биће одржано и такмичење у кувању сарми, а од 14:00 сати биће организована дегустација припремљених сарми и проглашење победника.

Присутнима ће се обратити и Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион и градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Организатор је Туристичка организација града Зајечара под покровитељством Града Зајечара, уз подршку Епархије Тимочке и Народног позоришта Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб