Тимочка КрајинаЗајечарУједињена опозиција Зајечара осудила напад на студенте на протесту у Београду

Уједињена опозиција Зајечара осудила напад на студенте на протесту у Београду

Уједињена опозиција Зајечара осудила напад на студенте на протесту у Београду

Представници Уједињене опозиције Зајечара осудили су напад на студенте на протесту у Београду и на конференцији за медије истакли да пружају подршку свим грађанима.

Присутнима се обратио Миладин Крстић, истакавши да се студентима приписује нешто за шта нису одговорни и најоштрије осудио прекомерну употребу силе и брутално пребијање студената.

„Пружамо подршку свим грађанима који се боре против изборне крађе. Нашим суграђанима у новој 2024. години желимо смену актуелне локалне власти. Радићемо на томе да следеће године буду расписани локални избори на којима ћемо се коначно ослободити ове власти. Као што знамо, одмах након избора, у Београду су отпочеле масовне демонстрације, пре свих студената, који протестују због изборне крађе и захтевају расписивање нових избора. На изборну крађу указује низ неправилности које су уочене на сам дан избора. Видели смо да су у Београд довожени бирачи из Републике Српске, али и из осталих крајева Србије. Имамо сазнања да су чак и из Зајечара поједини људи одлазили и гласали у Београду. Уједињена опозиција Зајечара због тога пружа подршку свим грађанима који протестују због изборне крађе и свим њиховим захтевима”, казао је Крстић.

Крстић је поручио да се ради о прекомерној употреби силе према младим људима који треба да буду будућност Србије.

„Видели смо да су за насиље које се догодило испред градске Скупштине у Београду одговорна лица која су наменски убачена од стране режима, да би себи дали оправдање за све што је уследило након тога, а то је срамотна реакција полиције која је из масе насумично извлачила људе, пребијала их и одвозила на непознате локације”, додао је Крстић.

Крстић је пожелео грађанима Зајечара срећне празнике и смену режима у наредној години, истакавши да ће радити на томе да избори буду одржани у мају наредне године, јер локална власт у Зајечару нема легитимитет.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб