Тимочка КрајинаЗајечарПредстава зајечарског театра „Покондирена тиква” изведена на Фестивалу победника фестивала у Београду

Представа зајечарског театра „Покондирена тиква” изведена на Фестивалу победника фестивала у Београду

Представа зајечарског театра „Покондирена тиква” изведена на Фестивалу победника фестивала у Београду

На Фестивалу победника фестивала у Центру за културу и образовање Раковица у Београду, синоћ је изведена представа зајечарског театра „Покондирена тиква” Јована Стерије Поповића у адаптацији и режији Оливере Викторовић Ђурашковић. Публика је уживала у овој свевременској комедији и зајечарске глумце наградила вишеминутним аплаузом.

Стручни жири у саставу: Нада Блам – драмска уметница, Ненад Тодоровић – позоришни редитељ и Жељко Хубач – драмски писац, за глумца вечери је прогласио Наташу Петровић за улогу главне јунакиње Феме, која, лудујући за „ноблесом“, настоји да побегне из свог занатлијског (опанчарског) света и да се пробије у више друштвене кругове.

Поред Наташе Петровић у представи још играју: Оливера Викторовић Ђурашковић, Ивана Бартуњек, Милош Танасковић, Бранислав Мијатовић, Фуад Табучић, Габријел Бећаревић и Александра Манасијевић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб