Тимочка КрајинаЗајечарПочела реконструкција пута ка Грлишту

Почела реконструкција пута ка Грлишту

Почела реконструкција пута ка Грлишту

У току је јесење сређивање путева у сеоским месним заједницама на територији града Зајечара, а након пута ка Бруснику, започета је реконструкција пута од Грлишке реке ка зајечарском селу Грлиште.

Почела реконструкција пута ка Грлишту

Мештанима Грлишта је овај пут од великог значаја.

Почела реконструкција пута ка Грлишту

„Што се тиче самог пута, значајно нам је, зато што има људи који раде у Зајечару и путују сваки дан одавде и ту је ђачки аутобус који двапута дневно пролази овуда. Ургентно нам је да се среди тај пут до гробља који исто има неколико ударних рупа“ каже Марина Ницојевић.

Почела реконструкција пута ка Грлишту

„Ово је много битно, та релација треба да се одради. У целом селу има пуно рупа и требало би то да се санира како би саобраћај функционисао у некој нормали. Лети има доста посетилаца према језеру и манастиру и требало би уредити тај пут“ рекао је Видоје Анђелковић.

Почела реконструкција пута ка Грлишту

„Овде и деца иду у школу и веома је битно да се уреде ове рупе. Потребна нам је и амбуланта у селу“ казала је Душанка Милетић.

Почела реконструкција пута ка Грлишту

Радове, у дужини од 5 километара, на овој деоници обишао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић са сарадницима.

Бошко Ничић – градоначелник Зајечара

„Скоро годину дана смо чекали да они који су градили гасовод доведу и пут у првобитно стање, али ми до окончања спора са њима више нисмо могли да чекамо и кренули смо да доведемо у нормално стање ову деоницу близу пет километара од Грлишке реке до Грлишта. Тренутно смо одрадили преко 10 хиљада квадратних метара чишћења и проширења пута и то је само један велики посао, али радници ‘Штрабага’ колико сам видео коректно су то одрадили. Предстоји нам сада да урадимо три деонице потпуно пресвлачење асфалтом, неких 250 до 300 метара биће потпуна реконструкција пута у деоницама и ту ће бити потрошено 140 тона асфалта. Биће утрошено и 40 тона асфалта у крпљењу ударних рупа, али пут ће бити готов онога тренутка када се тај спор заврши и када читав пут буде пресвучен асфалтом као што ће бити ове деонице. Само онај гребени асфалт који сада овде будемо скинули искористићемо да средимо и овај пут који је иза нас у дужини од 300 метара, улица која је у лошем стању зато што се канали поред путева не одржавају и што је вода направила штету. Наравно радиће се и на каналима и на прилазима са атарских путева, како трактори не би наносили земљу“ казао је Ничић.

Почела реконструкција пута ка Грлишту

Почела реконструкција пута ка Грлишту

Ничић је додао да је укупна вредност инвестиције овога што се тренутно ради око четири милиона динара.

Како је планирано, ова деоница би требало да буде завршена за десетак дана.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб