Зајечарски фудбалски клуб „Тимок 1919” прославио славу Митровдан

Зајечарски фудбалски клуб „Тимок 1919” прославио славу Митровдан

Фудбалски клуб „Тимок 1919” Зајечар по седми пут прославио је клупску славу Светог Димитрија Солунског, у народу познат као Митровдан, а у знак сећања на страдање и смрт овог светитеља.

У свечаном салону стадиона „Тимока 1919” на Краљевици у присуству челника локалне самоуправе председника и генералног секретара ФС Зајечарског округа, представника ГФС Зајечар, фудбалских посленика и пријатеља клуба, као и свих првотимаца и стручног штаба „белих лабудова“ са Тимока и других уважених гостију, Његово Преосвештенство Епископ тимочки Иларион и протојереј мр Игор Ивковић, парох и архијерејски намесник зајечарски су благословили све присутне, а након молитве са Иваном Вучковићем колачаром и домаћином славе, преломили су славски колач.

Његово Преосвештенство Епископ тимочки Иларион поклонио је представницима Фудбалског клуба „Тимок 1919” икону Пресвете Богородице донешену директно из Јерусалима. Такође је пожелео првотимцима „Тимока 1919” да их прати срећа у наставку такмичења и да их заобиђу повреде.

Осим владике Илариона и председника „Тимока 1919” Милорада Вучковића, скуп су увеличали и представници навијачке групе „Отрови” која је већ 25 година стационирана на источној трибини Градског стадиона под Краљевицом и итекако утичу на мотивацију играча и развиј утакмица као дванаести играч.

Управо је на двадесетпетогодишњицу „Отрова” за новог колачара изабран Младен Васић – члан ове навијачке групе која је још далеке 1998. године формирана као једна од првих навијачких група у источној Србији.

„Част ми је и задовољство што сам добио прилику да идуће године будем колачар славе клуба кога неизмерно волим и поштујем и који је више од једног века синоним спортског Зајечара. Ми ’Отрови’ очекујемо да ће ФК ’Тимок 1919’ до краја првенства задржати лидерску позицију на табели и од наредног лета играти Српску лигу, а са преласком на нови стадион верујем да није далеко и професионални ранг такмичења Прва лига”, поручио је Васић.

Фудбалски клуб „Тимок 1919” Зајечар тренутно је први на табели Зоне „Исток”. „Тимок 1919” је основан 1919. године и најстарији је фудбалски клуб у Зајечару. Најзначајнији резултат ФК „Тимок 1919” је остварио 26. октобра 2005. када је у осмини финала Купа Србије и Црне Горе као гост избацио београдски „Партизан” након бољег извођења једанаестераца (1:1 у регуларном току утакмице, 4:5 на крају).