ДруштвоВремеПроменљиво облачно, ветар умерен до јак

Променљиво облачно, ветар умерен до јак

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији умерено до потпуно облачно и ветровито, местимично с кишом. Од поподневна се очекују локални пљускови с грмљавином најпре на северу, а потом ће се премештати ка југу. Предвече на северу Војводине, а потом и у осталим крајевима постепено разведравање, а ветар у слабљењу. Дуваће умерен до јак јужни и југоисточни, а после подне и југозападни ветар повремено уз ударе олујне јачине. Најнижа температура од 4 до 11, највиша од 17 до 22 степена.

У Зајечару променљиво облачно. Минимална температура 9, максимална дневна око 22 степена. Дуваће умерен ветар, јужног правца. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 4, највиша до 22 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Већина хронично оболелих ососба може очекивати уобичајене тегобе услед биометеоролошке ситуације.

Опрез се саветује астматичарима и срчаним болесницима.

Реуматски болови и несаница су очекивани као метеоропатске реакције.

Учесницима у саобраћају се препоручује појачана пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима и на Хоргошу 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб