Изнад већег дела са дужим сунчаним интервалима, а тек понегде краткотрајнa кишa

Град Зајечар – Снимак дроном

У Србији променљиво облачно, изнад већег дела са дужим сунчаним интервалима, а тек понегде у Војводини, као и на западу и југозападу очекује се изолована појава краткотрајне кише или пљуска. РХМЗ је најавио јаче наоблачење са кишом и пљусковима увече на северу. Дуваће слаб и умерен јужни и југозападни ветар. Најнижа температура од 10 до 16, највиша од 21 до 26 степени.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 13, максимална дневна око 24 степена. Дуваће умерен ветар, југозападног правца. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 13, највиша до 26 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација и даље неповољно утиче на астматичаре и срчане болеснике.

Метеоропатске реакције могу се јавити у виду главобоље, раздражљивости и болова у мишићима.

Неопходна је додатна пажња у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 420 минута; на Келебији 180 минута; на Хоргошу и Бездану 300 минута.