У Србији топло и променљиво облачно са сунчаним интервалима

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији топло и променљиво облачно са сунчаним интервалима. Ветар ће бити умерен и јак, јужни и југозападни, који ће у брдско-планинским пределима повремено имати и ударе олујне јачине. Најнижа температура од 8 до 19, највиша од 26 до 32 степена.

У Зајечару променљиво облачно и топлије. Минимална температура 13, максимална дневна око 28 степени. Дуваће умерен ветар, јужног правца. Сутра променљиво облачно и топло. Најнижа температура 10, највиша до 31 степен.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике неповољно ће утицати на хроничне болеснике, нарочито на особе са варирајућим крвним притиском, нервно лабилне и реуматичаре.

Поспаност и раздражљивост су могуће метеоропатске реакције.

Препоручује се адекватно одевање у складу са очекиваним термичким условима.

Неопходна је повећана пажња у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима и на Хоргошу 300 минута; на Шиду 180 минута; на Келебији и на Прешеву 60 минута.