Тимочка КрајинаЗајечарУ Зајечару одиграна представа „И сваки пут као да је први“

У Зајечару одиграна представа „И сваки пут као да је први“

У оквиру пратећег програма 32. Фестивала „Дани Зорана Радмилвића“, у сали Центра за културу у Котлујевцу, у Зајечару, одиграна је представа Крушевачког позоришта и Арт теме „И сваки пут као да је први“, у режији Јоване Томић.

Овај позоришни комад је инспирисан Ташаном, Коштаном и Покојниковом женом Боре Станковића, а текст је адаптирао Димитрије Коканов.

Глумице и продуценткиње Јелена Матијашевић и Јелена Стајковац, кажу да је представа посвећена свима који су волели, патили и уједно освојили слободу, јер, заправо , другачије и не иде.

“Када останемо сами, празни, сломљеног срца, препуштени себи, искреним пријатељима и траговима љубави због које смо ‘погинули’, схватимо колико смо блажени што смо имали прилику да волимо и да се дајемо. Без сумње из тог излазимо као другачији и бољи људи, спремни да поново волимо“ истичу Матијашевић и Стајковац.

Играју: Гордана Ђурђевић Димић, Јелена Матијашевић, Јелена Стајковац, Биљана Николић, Никола Ракић и Ђорђе Марковић.

Након представе одржана је трибина у којој су учествовали др Ирена Ђорђевић – психијатар из Београда, глумци из представе, Ивана Ћебић – градска већница за здравствена и социјална питања и публика. Разговарало се о међуљудским односима, породици, традиционалним вредностима, али и свему што нам савремено друштво намеће као начин живота.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,519ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб