Тимочка КрајинаТуристичка понуда источне Србије представљена у Румунији

Туристичка понуда источне Србије представљена у Румунији

Туристичка понуда источне Србије представљена у Румунији

У Крајови (Румунија) представљена је туристичка понуда источне Србије, округа Бор и Зајечар, односно општина: Мајданпек, Кладово, Неготин, Сокобања, Књажевац, Бољевац и градова Бор и Зајечар. На изузетно добро посећеној презентацији су учествовале туристичке агенције и медији из региона Крајове.

Након презентације је одржан и низ Б2Б билатералних састанака представника туристичке привреде источне Србије и туристичких агенција из Румуније, на којима се разговарало о будућој сарадњи. РАРИС ће за туристичке агенције из Румуније организовати „инфо туру“ у источној Србији, како би могли да се и лично упознају са туристичком понудом источне Србије и пронађу пословне партнере.

Источна Србија је дестинација у успону која има 2.900 туристичких објекта са 11.000 лежаја, коју годишње посети више од 300.000 туриста који остваре преко 1,2 милиона ноћења а њих 170.000 посети овдашње музеје. У источној Србији има више од: 50 заштићених природних добара, 100 километара пешачких и бициклистичких стаза, 30 винарија, 100 фестивала.

Догађај је организовао Кластер руралног туризма „Чаролија истока” уз подршку Регионалне агенције за развој југозападне Олтеније, Привредне коморе Крајове и Регионалне агенције за развој источне Србије – РАРИС из Зајечара. Догађај је организован у склопу пројекта „Повећање конкурентности Кластера Чаролија истока”, у оквиру ширег пројекта „#ЕУзаТебе – за културно наслеђе и туризам” који финансирају Европска унија и немачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој БМЗ, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб