Тимочка КрајинаЗајечар“Балкан шири коло крај Тимока” 7. и 8. октобра у Зајечару

“Балкан шири коло крај Тимока” 7. и 8. октобра у Зајечару

Под покровитељством града Зајечара, на Тргу ослобођења у суботу и недељу, 7. и 8. октобра 2023. биће одржан Балкански фестивал фолклора “Балкан шири коло крај Тимока”.

Учествоваће више од 30 културно-уметничких друштава из Србије и Бугарске са око 1000 учесника, а домаћин је ГФА “ЗО-РА” Установе Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу “Зоран Радмиловић”, која је организатор скупа.

Првог дана фестивала 7. октобра дефиле учесника предвиђен је у 16:30 сати, а почетак програма у 17:30 сати.

Наступиће 13 фолклора и певачких из Србије и Бугарске: Дечји и омладински градски фолклорни ансамбл “ЗО-РА” Зајечар, Мушка певачка група, Девин, Бугарска, КУД „Полет“, Кладово, Танцов клуб „Викторија“ Нефела – Враца – Бугарска, Фолклорни ансамбл Центра за културу Босилеград, КУД „Фра“ Чачак, Група за народне обичаје Горња Василица, Бугарска, КУД „Анђели“ Ниш, Група за аутентичан фолклоре “Старосел”, Пловдив, Бугарска, АФА СКЦ „Светозар Марковић“ Крагујевац, . КУД „Диша Ђурђевић“ Вреоци, Лазаревац, и Танцов састав „Тракијки“ Старосел,Пловдив, Бугарска.

Другог дана Фестивала, од 17:00 сати наступиће КУД-ови са територије града Зајечара и гости из Бугарске: Играчки ансамбл “Олелија” из Бјале, Играчка група “Букет” из Владимироваца , Певачка група “Млада срца” из Калојанова, Фолклорна играчка група “Детелини” Мечкарево, Фолклорна група “Веселина”, Веселина и Играчки састав “Релакс”Петрјч. Од зајечарских ансамбала наступиће ГФА “ЗО-РА”, “Пензионер” “Никола Пашић” иФСДР „ Јовица-Јоца Михаиловић“ , као и КУД-ови из Халова, Звездана, Рготине, Вражогрнца, Шљивара, Грлишта, Дубочана, Градскова, Великог Извора и Гамзиграда.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,868ПратилацаЛајкуј
4,519ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб