Тимочка КрајинаБорПочела реализација пројекта: Причајмо о безбедности да не бисмо причали о последицама

Почела реализација пројекта: Причајмо о безбедности да не бисмо причали о последицама

Почела реализација пројекта: Причајмо о безбедности да не бисмо причали о последицама

Удружење Сигурне стазе и омладински медији Тебризам из Бора покрећу пројекат „Причајмо о безбедности да не бисмо причали о последицама”.

Циљ пројекта је да се кроз креирање медијских садржаја у виду спотова, интервјуа, стручних текстова и едукативних радионица за средњошколце унапреди информисаност младих на територији града Бора о безбедном учешћу у саобраћају.

Кроз пројекат ће бити обрађане теме које се баве узроцима и последицама саобраћајних незгода са младим лицима, као и савети и препоруке, како би се смањио број саобраћајних незгода у којима учествују млади.

Попуните анкету и оцените стање безбедности саобраћаја на територији града Бора. Анкета је доступна на овом линку.

Према подацима Светске здравствене организације, од укупног броја повређених и смртно страдалих лица, чак 30% су млађи од 25 година старости.

Како се наводи у Прегледном извештају Агенције за безбедност саобраћаја, у периоду од 2018 до 2022. године, у Бору је смртно страдало двоје младих лица, док је 151 младих повређено.

Ови подаци нам указују да млади представљају ризичну категорију учесника у саобраћају и да ми свакако као друштво не смемо да прихватимо људске и материјалне губитке у овом обиму!

Како би се могле квалитетно планирати и предузимати мере за унапређење безбедности младих у саобраћају, неопходно је истражити околности и специфичности које доводе до њиховог страдања у саобраћају.

Рад „Сигурних стаза” подржава Шведска у оквиру програма Београдске отворене школе „Млади и медији за демократски развој”.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб