ДруштвоВремеУјутру свеже, током дана топло и сунчано

Ујутру свеже, током дана топло и сунчано

Пласт сена, поље
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији ујутру свеже, по котлинама и долинама река југозападне и јужне Србије понегде магла. Tоком дана претежно сунчано, осим на југозападу, југу и југоистоку земље где ће бити мало и умерено облачно. Дуваће слаб и умерен ветар источни, средином дана повремено и јак. Најнижа температура од 10 до 16, највиша од 24 до 27 степени.

У Зајечару сунчано и ведро. Минимална температура 11, максимална дневна око 26 степени. Дуваће умерен до јак ветар, североисточног правца. Сутра сунчано. Најнижа температура 11, највиша до 27 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Наставак повољних биометеоролошких прилика за већину хроничних болесника и осетљивих особа.

Опрез се саветује срчаним болесницима, као и асматичарима током јутарњих сати.

Метеоропатске реакције могу бити изражене у виду променљивог расположења и главобоље.

Учесницима у саобраћају се препоручује пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима, Келебији и на Бездану 240 минута; на Хоргошу 180 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб