Тимочка КрајинаЗајечарНајвеће такмичење у спремању ајвара „Изађи ми на теглу” 21. септембра у...

Највеће такмичење у спремању ајвара „Изађи ми на теглу” 21. септембра у Зајечару

10. Караван „Изађи ми на теглу” у Зајечару

Највеће такмичење у спремању ајвара „Изађи ми на теглу” биће одржано и ове године. У току девете сезоне овог гастрономског каравана, такмичење ће бити одржано и у Зајечару, у четвртак 21. септембра 2023.

Манифестација ће бити организована на Тргу ослобођења.

Караван „Изађи ми на теглу” путује из града у град одржавајући низ једнодневних манифестација које имају за циљ проналазак најбољег рецепта за ајвар у Србији.

Учесницима ће бити обезбеђени сви услови за надметање, јер организатори каравана обезбеђују комплетно опремљени такмичарски штанд, чувени „Смедеревац“, паприку, дрва, тегле, уље, шећер и со.

Такмичење „Изађи ми на теглу” реализовано је под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација, локалних самоуправа градова-учесника, као и бројних спонзора, а ове године обележавају се 10 година од почетка реализације такмичења.

Припремање ајвара ове године у Зајечару имаће и хуманитарни карактер, сав ајвар који буде припреман биће дониран Установи „Облутак“ у Зајечару.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб