Град Бор и компанија „ZiJin Mining“ даровали бесплатним уџбеницима, прибором и ранчевима борске основце за ову школску годину

Фото: Град Бор

Другу годину заредом, Град Бор и компанија „ZiJin Mining“ опремили су борске основце уџбеницима, ранчевима и прибором за ову школску годину.

Град Бор је започео праксу куповине уџбеника за ученике нижих разреда основне школе пре неколико година, а ове године издвојено је 18,3 милиона динара како би обезбедио бесплатне уџбенике за ученике од првог до четвртог реазреда, као и школски прибор за прваке.

Представници града Бора и компаније „ZiJin Mining“ првог дана ове школске године посетили су ученике у ОШ „Душко Радовић“ у Бору.

„Потрудили смо се да обезбедимо све што је потребно нашој деци. Наставићемо и даље да подржавамо сваку школу у Бору, да уредимо спортске терене и сале, али и учионице. Најбитније је да су у нашим школама клупе пуне деце“ поручио је заменик градоначелника Бора Миливоје Јаношевић.

Компанија ”Србија ZiJin Mining” је прошле године, потписивањем петогодишњег уговора, започела реализацију петогодишњег пројекта „За будућност”, а који подразумева да за ученике од петог до осмог разреда свих основних школа у Бору буду обезбеђени уџбеници, као и ранчеви за све основце.

„Кроз праксу бројних друштвено одговорних пројеката у заједници, посебну пажњу поклањамо и образовању младих, за чији је правилан пут одрастања, изузетно важно
омогућавање квалитетног образовања и стварање могућности младима да стичу и унапређују своја знања и вештине. Из тог разлога компанија је прошле године започела реализацију петогодишњег пројекта ‘За будућност’ вредног близу 1,9 милиона долара, у оквиру којег се обавезала да ће за, ученике од петог до осмог разреда свих основних школа у Бору обезбедити уџбенике, а за основце на подручју града и свих сеоских месних заједница и школске торбе. Реализацију пројекта настављамо и ове године, тако што смо на време обезбедили уџбенике за све ученике виших разреда, а за прваке и ранчеве“ истакао је Gan Jonggang, заменик генералног директора компаније „Србија ZiJin Mining”.

Ове школске године у Бору је кренуло у школу око три хиљаде основаца, а од тога око 400 ђака првака.