У току пријаве за курс за менаџере филмских локација на територији Зајечара, Неготина и Мајданпека

У оквиру пројекта Filmtastic East Serbia, ТОЦ – Асоцијација за развој одрживих заједница и Српска филмска асоцијација организују тродневни интензивни курс за менаџере локација на територији града Зајечара и општина Неготин и Мајданпек.

Тренинг је бесплатан и намењен локалном становништву које ће добити прилику да се у оквиру овог специјализованог курса упозна са позицијом менаџера локација и научи основе сарадње са филмским екипама са циљем да постану њихов део.

Полазници ће имати јединствену могућност да науче шта је потребно да би постали успешан члан тима одговорног за одабир и управљање локацијама за филмска снимања. Увидеће зашто је сектор локација значајан за процес снимања филма кроз све фазе продукције, од почетне идеје до детаљног и осмишљеног плана снимања и које су обавезе свих чланова локацијског тима.

Посебан сегмент биће практични део у коме ће током обиласка локације, уживо бити објашњено како спровести добар скаут (тражење локација) и припремити локацију за презентовање клијентима/ауторској екипи.

Идеја курса је да поред пружања неопходних знања и вештина за мапирање и фотографисање потанцијалних филмских локација, формира и мрежу проактивних чланова у Зајечару, Неготину и Мајданпеку и кроз њу обезбеди континуирану комуникацију и повећану видљивост за више пројеката који ће се снимати у источној Србији, и уједно ради на развоју туристичких потенцијала локација.

Курс ће бити организован 8. септембра (онлајн уводно предавање) и 14. и 15. септембра 2023. у Зајечару.

КОМЕ ЈЕ ТРЕНИНГ НАМЕЊЕН?

Тренинг је намењен заинтересованима из Зајечара, Мајданпека, Неготина или њиховој ближој околини, онима који познају природне, историјске и културне знаменитости које се налазе на територији поменутих градова и општина, као и онима који желе да помогну у проналажењу потенцијалних филмских локација у источној Србији и имају искуства у организацији догађаја.

Такође, тренинг је намењен онима који су заинтересовани за фотографију, поседују организационе способности и желе да развију специфична знања и вештине о филмској логистици и организацији, али и вештине и знања из области администрације и комуникације са јавним службама и локалним туристичким актерима.

Пријаве за учествовање су могуће путем ОВОГ ЛИНКА. Рок за пријаве: 31. август 2023.

Овај пројекат реализује ТОЦ – асоцијација за развој одрживих заједница и Српска Филмска Асоцијација, а подржан је од стране Немачке организације за међународну сарадњу – ГИЗ, у оквиру ЕУ програма за развој креативних индустрија и промоцију културног наслеђа и туризма у Источној Србији.