Променљиво облачно, уз смену сунчаних и облачних интервала и са локалним пљусковима

Град Зајечар

У Србији променљиво облачно, уз смену сунчаних и облачних интервала и са локалним пљусковима са грмљавином. Интензивнији пљускови са грмљавином и већом количином падавина од 15 до 30 литара за кратак временских период, очекују се ујутро у Банату, Подунавском, Браничевском и Борском округу. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима источне Србије повремено и јак, источни и североисточни. Најнижа температура од 14 до 20, највиша од 27 до 30 степени.

У Зајечару променљиво облачно, у току дана наоблачење са кишом. Минимална температура 17, максимална дневна око 29 степени. Дуваће умерен ветар, североисточног правца. Сутра сунчано и топлије. Најнижа температура 18, највиша до 32 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Задржава се релативно повољан утицај биометеоролошких прилика на већину хронично оболелих.

Известан опрез се саветује срчаним болесницима.

Метеоропатске реакције се могу јавити у виду главобоље и умора.

Препоручује се боравак на отвореном, уз адекватно одевање и умерену физичку активност.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви до делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања:

  • на Батровцима на улазу задржавање за путничка моторна возила је 60 минута;
  • на Прешеву на излазу задржавање за путничка моторна возила је 30 минута.

На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 120 минута; на Ђердапу I 90 минута; на граничном прелазу Бачка Паланка 60 минута.