Сунчано и топлије, уз повећање температура

Момак и девојка седе на трави и одмарају
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији ујутро свеже, а током дана претежно сунчано и мало топлије. Пљускови с грмљавином су локално могући само у брдско-планинским пределима. Дуваће слаб до умерен северозападни ветар, на истоку повремено јак. Најнижа температура од 11 до 15, највиша од 25 до 29 степени.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 13, максимална дневна око 27 степени. Ветар умерен, западни. Сутра сунчано и топлије. Најнижа температура 13, највиша до 29 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација изазваће уобичајене тегобе код већине хронично оболелих.

Опрез се саветује астматичарима, срчаним болесницима и особама са високим крвним притиском.

Реуматски болови и несаница су могући као метеоропатске реакције.

Учесницима у саобраћају се препоручује повећана концентрација.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

• Алексинац – Сокобања, радови на рехабилитацији пута, до 18. децембра 2023. од 7 до 17 сати, на следећим деоницма: улаз у град Сокобања и излаз из Сокобање ка Блендији. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на граничном прелазу Гостун на излазу задржавање за путничка моторна возила је 40 минута; на Градини на излазу задржавање за путничка моторна возила је 30 минута; на Прешеву на улазу задржавање за путничка моторна возила је 20 минута, а на излазу је 30 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 300 минута.