Тимочка КрајинаЗајечарУ Грљану ће 4. и 5. августа бити одржан 38. Сабор фрулаша

У Грљану ће 4. и 5. августа бити одржан 38. Сабор фрулаша

У Грљану, код Зајечара, 4. и 5. августа 2023. биће одржан 38. Сабор фрулаша, једна од најстаријих манифестација у Србији.

На манифестацији учествују такмичари на традиционалним народним дувачким инструментима: фрула, дудук, двојнице и гајде, у две категорије: до 16 година и од 16 година.

Најбољи такмичар у старијој категорији понеће „Мајсторско писмо“, (уколико је већ побеђивао на Сабору), а у обе категорије бираће се најбољи на појединачном традиционалном дувачком инструменту.

Најбољи такмичари наступиће на Републичкој смотри народног стваралаштва Србије у Горњем Милановцу, у организацији Централног савеза аматера у култури Србије.

Такмичарски програм, уз ревијални наступ КУД-ова из Гамзиграда, Рготине и Грлишта, предвиђен је у суботу 5. августа.

У петак 4. августа, током предфестивалске вечери, наступиће КУД-ови из Великог Извора, Шљивара, Дубочана, Звездана и „Никола Пашић“ из Зајечара.

Почетак програма је обе вечери у 19:00 сати.

Организатор смотре је Установа Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу „Зоран Радмиловић“, у сарадњи са Месном заједницом Грљан, а покровитељ је град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб