Сунчани периоди преко дана, поподне могућа киша понегде

Град Зајечар — Попова плажа

У Србији променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима и изнад већег дела земље суво. Од средине дана у брдско-планинским пределима југозападне и јужне Србије очекује се краткотрајна киша и локални пљускови са грмљавином. Дуваће слаб и умерен северозападни ветар, на истоку повремено и јак. Најнижа температура од 16 до 20, а највиша од 30 до 33 степена.

У Зајечару сунчано, увече променљиво облачно. Минимална температура 17, максимална дневна око 33 степена. Дуваће умерен ветар, северозападног правца. Сутра сунчано и топло. Најнижа температура 19, највиша до 36 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација може имати релативно повољан утицај на већину хроничних болесника.

Особе са срчаним проблемима могу осетити извесне тегобе.

Променљиво расположење и поремећај сна су могуће метеоропатске реакције.

У саобраћају је неопходна додатна пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима: на Градини на излазу задржавање за путничка моторна возила је 120 минута; на Прешеву на излазу задржавање за путничка моторна возила и аутобусе је 40 минута; на Батровцима на излазу задржавање за путничка моторна возила је 180 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Шиду 240 минута.