У Бору почела са радом Комунална милиција

У Бору почела са радом Комунална милиција
Фото: Град Бор

Комунална милиција града Бора, званично је данас почела са радом, а четворо припадника већ је почело да патролира улицама овог града.

Они ће у сарадњи са полицијом и Инспекцијом града Бора вршити контролу јавног и комуналног реда, као и контролу над применом закона и одлука локалне самоуправе. Комунална милиција ће овај почетак искористити да се упозна са грађанима, да их обавести о томе шта су њихови задаци и обавезе и шта грађани могу очекивати од њих, али од септембра месеца за свако непоштовање јавног и комуналног реда писаће се новчане казне.

„Данас је са радом почела Комунална милиција, чији ће рад на терену у наредна два месеца бити превентиван. Разговараће са нашим суграђанима, указивати им на не дозвољене поступке, непрописно паркирање на јавним површинама, одлагање кабастог отпада, односно, увођење комуналног реда”, казао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Апелује се на грађане да приликом изношења кабастог комуналног отпада, контактирају надлежну службу како се по граду не би стварале дивље депоније. Такође, још један апел се упућује грађанима да своја хаварисана нерегистрована возила уклоне са јавних површина како не би дошли у ситуацију да буду новчано кажњени.