ДруштвоВремеУ току дана са кишом, на снази црвени метео аларм

У току дана са кишом, на снази црвени метео аларм

Дрвеће, киша
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији ће бити претежно облачно, повремено с кишом и пљусковима, који ће понегде бити праћени и грмљавином. Углавном суво време задржаће се на северозападу Србије. У Бачкој ће се разведрити већ пре подне, а у остатку Војводине и у западној Србији делимично разведравање се очекује после подне и увече. Дуваће слаб и умерен ветар северозападни. Најнижа температура од 14 до 17, а највиша од 18 до 26 степени.

У Зајечару облачно, са кишом у току дана. Минимална температура 16, максимална дневна до 20 степени. Дуваће слаб ветар, северног правца. Сутра променљиво облачно са кишом. Најнижа температура 14, највиша око 26 степени.

Данас се интензивне падавине очекују у источној, централној и југоисточној Србији (20 до 40 мм), нарочито у првом делу дана, док се највише кише прогнозира за погранични део Борског округа ка Румунији (преко 60 мм). Сутра у већини крајева значајно слаблјење падавина, осим на истоку землје, где се очекује више од 30 мм за 24 сата.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Наставља се период са неповољним утицајем биометеоролошке ситуације на хронично оболеле особе.

Посебан опрез се саветује цереброваскуларним болесницима и астматичарима, као и нервно лабилним особама.

Код метеоропата су могући болови у мишићима, нервоза и главобоља.

Свим учесницима у саобраћају се саветује посебна пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви до делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална–Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила и постављена је привремена саобраћајна сигнализација, као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед обилних падавина дошло је до оштећења банкина и дела коловоза у дужини од 50 м, на државном путу II А реда број 219, деоница Бољевац–Књажевац, у близини места Добро Поље. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Батровцима и на Хоргошу 360 минута; на Келебији 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб