У Градској управи Бор уприличен пријем за тридесетак ученика из Турске

Фото: Град Бор

Тридесетак ученика из Турске, узраста од 10 до 14 година су у дводневној посети Бору. Тим поводом у Градкој управи Бор уприличен је пријем, а добродошлицу им је пожелео градоначелник Бора Александар Миликић.

Посета ученика из Турске је организована у оквиру пројекта међународног пријатељства, који има за циљ информисање ученика о животима ученика у другим земљама, њиховом образовном систему и култури.

Тим поводом у Градкој управи уприличен је пријем на коме им је срдачну добродошлицу пожелео градоначелник Бора, Александар Миликић.

„Веома ми је драго што је град Бор домаћин ученицима из Турске који су у дводневној посети нашем граду и што сам имао част да им у нашој Градској кући пожелим срдачну добродошлицу. У оквиру пројекта међународног пријатељства, наши основци из ОШ „3.октобар“ били су гости ученицима у Турској, а сада су у прилици да им узврате гостопримство. Сигуран сам да ћемо бити добри домаћини, а за нама драге госте, организовали смо низ активности. Верујем да ће се деца из Турске, пре свега, осећати као код своје куће и да ће из Бора понети прегршт лепих успомена и нових пријатељстава“ истакао је Миликић.

Град Бор и ОШ “3.октобар“ су за ученике из Турске припремили низ активности у којима ће између осталог обићи и Зоолошки врт, Злотске пећине, Брестовачку бању и Борско језеро.

Овакав пројекат је прилика да се стекну нова пријатељства и размерне искуства. Кроз разговоре и дружење развија се разумевање и поштовање према другим културама, а сазнања о другим земљама и нацијама доприноси ширењу видика и развијању толеранције.