Тимочка КрајинаЗајечарОдржан „Сабор Свете Тројице” у Шљивару

Одржан „Сабор Свете Тројице” у Шљивару

Одржан „Сабор Свете Тројице” у Шљивару

У Шљивару код Зајечара, јуче је одржана нова манифестација традиционалног народног стваралаштва „Сабор Свете Тројице”, на захтев мештана овог села.

У културно-уметничком програму учествовало је седам КУД-ова: „Шљивар” из села домаћина, „Ново доба” из Грлишта, „Граничар” из Халова, „Божур” из Звездана, „Зоран Гајић” из Рготине, „Врело” из Николичева и „Никола Пашић” из Зајечара.

Мештани Шљивара и њихови гости, у препуној сали Дома културе, нису крили одушевљење због организовања смотре и уживали су у наступима фолклора. Од коликог је значаја организовање Сабора за њихово село потврђује податак да сала Дома културе није коришћена од 1995. године и да је после дужег времена враћен фолклор у коме играју готово сва деца из села.

Манифестацију је отворила Биљана Глишић, помоћник директора Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” Зајечар.

У оквиру манифестације одржано је такмичење у припремању гулаша. Прво место освојила је екипа КУД-а „Ромулијана” из Гамзиграда.

Организатор манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић”, у сарадњи са Туристичком организацијом града Зајечара и месном заједницом Шљивар, а покровитељ је Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,869ПратилацаЛајкуј
4,520ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб