Променљиво време, са пљусковима и грмљавином

Киша, капи кише
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији ће у току дана у већем делу бити променљиво облачно и нестабилно, повремено с кишом, пљусковима и грмљавином, који ће у крајевима јужно од Саве и Дунава локално бити обилнији. Ветар ће бити слаб, северни и северозападни. Најнижа температура од 12 до 16 степени, највиша од 23 до 26 степени.

У Зајечару облачно, местимично са краткотрајним пљуском. Минимална температура 14, максимална дневна око 23 степена. Дуваће слаб ветар, западног правца. Сутра променљиво облачно, са кишом. Најнижа температура 12, највиша до 26 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Особе са срчаним и респираторним обољењима могу осетити извесне тегобе услед очекиване биометеоролошке ситуације.

Од метеоропатских реакција могући су умор, главобоља и несаница.

Учесницима у саобраћају се саветује додатна опрезност.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви до делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица. Пут Неготин – Радујевац, радови на поправци моста преко Дупљанске реке, до 08. августа 2023. уз наизменично пропуштање возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Шиду 360 минута; на Батровцима 240 минута; на Хоргошу 120 минута; на Келебији 60 минута.