Тимочка КрајинаБорУ Бору спроведена акција „Млади у зеленом”

У Бору спроведена акција „Млади у зеленом”

У Бору спроведена акција „Млади у зеленом”

Представници Удружења „Друштво Рома” из Зајечара и Ромске иницијативе младих „Gypsy soul” и волонтери из ОШ „Вук Караџић” из Бора спровели су акцију „Млади у зеленом”, са циљем да очисте своје окружење.

У Бору спроведена акција „Млади у зеленом”

Они су сакупили смеће и уредили један летњиковац код Бора.

Ивана Петковић Лозановић – финансијски сарадник Удружења „Друштво Рома” Зајечар

„Спроводимо акцију под називом ’Млади у зеленом’ која је проистекла од волонтера из Бора. Спроводи се у партнерству са Ромском иницијативом младих ’Gypsy soul’ и овим путем им се захваљујемо на довољан број волонтера које смо прикупили захваљујући њима. Наш задатак је да очистимо јавну површину, сакупимо све смеће и уредимо један летњиковац који је запуштен, а добро је место за окупљање младих у природи”, казала је Ивана Петковић Лозановић, финансијски сарадник Удружења „Друштво Рома” Зајечар.

У Бору спроведена акција „Млади у зеленом”

У Бору спроведена акција „Млади у зеленом”

Ромска иницијатива младих „Gypsy soul” из Бора радо се одазива оваквим акцијама. Ову акцију спровели су уз сарадњу са волонерима из ОШ „Вук Караџић” из Бора.

Владимир Шаиновић – Ромска иницијатива младих „Gypsy soul”

„У партнерству са Удружењем ’Друштво Рома’ из Зајечара и ученицима ОШ ’Вук Караџић’ окупили смо се како би очистили природу и ставили до знања свима колико је екологија важна. Сви учимо младе и Роме, али и остале, како је битно да живимо у здравом окружењу које је пријатно и чисто. Желимо да наша деца порасту са тим сазнањима да је екологија важан сегмент живота”, рекао је Владимир Шаиновић, Ромска иницијатива младих „Gypsy soul”.

У Бору спроведена акција „Млади у зеленом”

У Бору спроведена акција „Млади у зеленом”

У овој акцији учествовало је око тридесетак волонтера.

Милица Урошевић – волонтер

„Одазвала сам се овој акцији зато што сам приметила да људи много загађују природу и желим да је очистимо да би живели здраво и да животна средина буде лепа и чиста”, поручила је Милица Урошевић, волонтер.

Анђела Живковић – волонтер

„Желим на овај начин да подигнем ниво свести код свих људи да се природа не загађује, јер је део свих нас”, каже Анђела Живковић, волонтер.

У Бору спроведена акција „Млади у зеленом”

Акција је спроведена у оквиру пројекта „Перспектива за младе у руралним срединама у Србији”, који се реализује у оквиру Немачке развојне сарадње који спроводи Die Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, а у партнерству са Министарством туризма и омладине.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,519ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб