Облачно са кишом, увече понегде и снег

Општина Књажевац – Људи шетају

У Србији јако наоблачење и захлађење с кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Више падавина (од 10 до 30 мм за 24 часа) биће у Војводини, западној Србији, Шумадији, Београду, Подунавском, Браничевском и Борском округу. Дуваће јужни и југозападни ветар у скретању на северни. Киша ће увече прећи у снег, прво у западној Србији, Београду, Срему и на југу Баната, а током ноћи и у осталим крајевима. Најнижа температура 0 до 5, највиша од 6 до 15 степени.

У Зајечару променљиво облачно, са слабом кишом у току дана. Минимална температура 2, максимална дневна око 14 степени. Ветар умерен, југозападни. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 1, највиша до 15 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике утицаће релативно неповољно на хронично оболеле, а најизраженије тегобе могу осетити срчани болесници и астматичари.

Метеоропате могу осетити нервозу, главобољу и болове у костима.

Препоручује се адекватно одевање и смањена физичка активност.

Учесницима у саобраћају се саветује повећан опрез.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује добра проходност путева и лакши услови за вожњу.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Хоргошу 180 минута; на Келебији 60 минута.