Сунчано и ведро, у току ноћи понегде са кишом

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији претежно сунчано и топло. Услова за слабу кишу данас биће само на североистоку и истоку Србије, после подне и увече на северу, а током ноћи ка понедељку краткотрајно и у осталим крајевима. Западни и југозападни ветар у појачању. Најнижа температура -1 до 8, највиша од 14 до 20 степени.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 7, максимална дневна око 17 степени. Дуваће умерен до јак ветар, југозападни. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 2, највиша до 17 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Већина хроничних болесника може осећати уобичајене тегобе услед биометеоролошке ситуације.

Опрез се саветује асматичарима.

Код метеоропата су очекивани реуматски болови и нерасположење.

Пажња се препоручује свим учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује добра проходност путева и лакши услови за вожњу. Понегде опрез је потребан и због клизавих коловоза и поледице нарочито на мостовима, надвожњацима и преко планинских превоја.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима и на путничким терминалима и на теретним терминалима тренутно нема већих задржавања.