Тимочка КрајинаЗајечарУ Зајечару одржана комеморација рукометној легенди Саши Живуловићу Жици

У Зајечару одржана комеморација рукометној легенди Саши Живуловићу Жици

У Зајечару одржана комеморација рукометној легенди Саши Живуловићу Жици

У великој сали Скупштине града Зајечара одржана је комеморација рукометној легенди, Саши Живуловићу Жици.

Саша Живуловић, иначе рођени Зајечарац, бивши рукометаш и тренер, изненада је преминуо прошлог четвртка у Грчкој у 51. години живота.

У Зајечару одржана комеморација рукометној легенди Саши Живуловићу Жици

Живуловић је после каријере у зајечарском „Кристалу”, „Јагодини” и „Металопластици” из Шапца, од 1998. године, живео и играо у Грчкој где је 2004. године добио држављанство и за репрезентацију ове земље наступао на Олимпијским играма у Атини исте године и на Светском првенству 2005. године у Тунису, доприневши освајању два 6. места, најбољим резултатима Грчке у рукометној историји. Само дан пре смрти, Живуловић је као тренер освојио Куп Грчке са женском екипом „Неа Јоние”. Била је то његова пета титула са овом екипом. Саша Живуловић био је ожењен такође зајечарком Селеном и отац сину Урошу. Сахрана зајечарског и грчког рукометног великана је сутра у Атини.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,876ПратилацаЛајкуј
4,485ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб