Мало топлије и суво, понегде до 8 степени

Град Бор – Улица, људи шетају

У Србији променљиво време уз краће сунчане интервале, а увече и у току ноћи очекује се краткотрајан снег. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни, у току ноћи у скретању на северозападни и у појачању. Најнижа температура -6 до 1, највиша од 3 до 8 степени.

У Зајечару после јутра са слабим мразом, у току дана променљиво облачно време. Минимална температура -2, максимална дневна око 3 степена. Дуваће умерен ветар, западног правца. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура -2, највиша до 4 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Погоршање биометеоролошке ситуације изазваће уобичајене тегобе код већине хронично оболелих.

Опрез се саветује астматичарима и срчаним болесницима.

Могуће су метеоропатске реакције у виду реуматских болова и поремећаја сна.

Учесницима у саобраћају се препоручује повећана пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују неповољни услови у саобраћају због снега и магле која местимично смањује видљивост.

Опрез је потребан и због клизавих коловоза и поледице нарочито на мостовима, надвожњацима и преко планинских превоја.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни, док понегде има и снега до 5 цм. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. Због појаве магле, видљивост је смањена на Бабином Зубу (до 30 м) и Црном Врху (50 м).

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Шиду 180 минута; на Хоргошу и Батровцима 120 минута.