Министар Ђерлек посетио РАРИС

Министар Ђерлек посетио РАРИС

Министар задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек одржао је данас у Зајечару састанак са представницима Регионалне агенције за развој источне Србије – РАРИС.

Министар Ђерлек је истакао да је равномерни регионални развој кључан за смањење разлика и уравнотежење развијености појединих делова Србије.

Министар Ђерлек посетио РАРИС

Представници РАРИС-а су детаљно упознали Министра Ђерлека са стањем у региону и представили неколико конкретних предлога за активности које ће помоћи мање развијеним регионима. РАРИС је посебно истакао проблем недостатка средстава за израду пројектно-техничке документације за међуопштинске и регионалне пројекте и предложио формирање посебног Фонда у оквиру кабинета Министра који би финансирао израду пројектно-техничке документације за приоритетне пројекте.

Исказано је очекивање да ће новоформирани кабинет Министра за равномерни регионални развој помоћи бољу координацију и укљученост свих актера у пружању помоћи мање развијеним срединама и тиме допринети њиховом развоју.

Министар Ђерлек посетио РАРИС

Министар Ђерлек је обишао и Народни музеј у Зајечару где се упознао са плановима везаним за Феликс Ромулијану која је под заштитом УНЕСКА.