Обилне падавине у неким деловима Србије, температура до 17 степени

Град Зајечар – Центар

У Србији умерено до потпуно облачно, местимично с кишом, а на југу и југоистоку Србије и са пљусковима уз могућност грмљавине, док ће на високим планинама падати снег. Током ноћи у брдско-планинским пределима југозападне и јужне Србије прелазак кише у снег. Дуваће слаб и умерен ветар, јужни и југоисточни, у Банату и на планинама повремено и јак, током дана у постепеном скретању на западни и северозападни. Најнижа температура 4 до 13, највиша од 7 до 17 степени.

У Зајечару облачно, повремено са кишом. Минимална температура 5, максимална дневна око 16 степени. Дуваће умерен ветар, јужног правца. Сутра облачно са кишом и мало хладније. Најнижа температура -1, највиша до 7 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Неповољне биометеоролошке прилике за већину хронично оболелих.

Опрез се саветује срчаним и цереброваскуларним болесницима, као и астматичарима.

Очекиване су метеоропатске реакције у виду реуматских болова и смањења радне способности.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују променљиви услови вожње, јер ће због падавина бити мокри коловози широм земље, нарочито на југозападу и југоистоку.

Магла и ниска облачност додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује на 200 метара. У планинским пределима треба очекивати зимске услове вожње, снег и поледицу, па је употреба зимских гума и зимске опреме обавезна.

Саобраћај је умереног интезитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. Видљивост је нормална, осим на територији општине Мајданпек, где је смањена због појаве магле (до 100 м).

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:35 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Хоргошу и Шиду 180 минута; на Батровцима 120 минута.