Претежно суво, понегде могућа киша, на планинама снег

Облаци, облачно
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији ће после јутарње местимичне магле, бити облачно и изнад већег дела земље суво време, док је слаба киша могућа на истоку и југоистоку, у Банату и на северу Бачке, а у планинским пределима суснежица и снег. Дуваће слаб ветар. Најнижа температура 1 до 4, највиша од 4 до 6 степени.

У Зајечару облачно, увече са слабом кишом. Минимална температура 3, максимална дневна око 6 степени. Дуваће слаб ветар, западног правца. Сутра облачно и углавном суво. Најнижа температура 1, највиша до 8 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација може изазвати тегобе код цереброваскуларних болесника, а код особа са психичким обољењима оне могу бити и знатно израженије.

Метеоропатске реакције су могуће у виду нервозе, безразложне узнемирености и пада концентрације.

Свим учесницима у саобраћају се саветује додатни опрез.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују местимично влажни и клизави коловози.

Магла и ниска облачност додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује на 100 метара. Коловози у нижим пределима су мокри, док у планинским пределима треба очекивати зимске услове вожње, снег и поледицу, па је употреба зимских гума и зимске опреме обавезна.

Саобраћај је умереног интезитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су мокри. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. Магла смањује местимично видљивост на превојима. Возачима опрез због могућности појаве поледице.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије: на Батровцима 300 минута; на Келебији и Шиду 180 минута.