Кишобрани потребни и данас, понегде снег

Киша, људи носе кишобран
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији облачно и хладније, уз кишу и снег. У Војводини киша, у нижим пределима централне и јужне Србије киша и снег, а у вишим пределима снег уз повећање висине снежног покривача за 5 до 10 цм, локално и за 15 цм. После подне и увече престанак падавина. Ветар током јутра умерен и јак, западни и северозападни, од средине дана у слабљењу. Најнижа температура 0 до 4, највиша од 4 до 7 степени.

У Зајечару облачно, са кишом. Минимална температура 3, максимална дневна око 6 степени. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра облачно и кишовито. Најнижа температура 1, највиша до 7 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике могу довести до делимичног смањења тегоба код већине хроничних болесника.

Опрезност се и даље саветује особама са реуматским и психичким тегобама.

Код метеоропата се могу јавити променљиво расположење и осећај малаксалости и поспаности.

Неопходан је повећан опрез у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују местимично влажни и клизави коловози.

Магла и ниска облачност додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује на 100 метара. Коловози у нижим пределима су мокри, док у планинским пределима треба очекивати зимске услове вожње, снег и поледицу, па је употреба зимских гума и зимске опреме обавезна.

Саобраћај је умереног интезитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су мокри. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. Магла смањује видљивост на превојима од 30 до 50 метара. Возачима опрез због могућности појаве поледице.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:50 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије: на Батровцима и Шиду 240 минута; на Келебији 180 минута и на Хоргошу 120 минута.