Општина Књажевац расписала Светосавски конкурс 2022/2023. за доделу једнократне новчане помоћи најбољим студентима

Општина Књажевац

Општина Књажевац расписала је Светосавски конкурс за доделу једнократне новчане помоћи за школску 2022/2023. годину у циљу подстицања најбољих студената да наставе школовање година под називом „Будућност Књажевца“.

Висина једнократне новчане помоћи износи 35.000,00 динара, а примиће је 30 најбољих студената који испуњавају услове.

Студенти високошколских установа чији је оснивач Република Србија, почев од друге године студија, а први пут у текућу школску годину уписују првостепене студије, а који се континуирано године студија и постигнута просечна оцена најмање 9,00 (девет), чије се образовање финансира из буџета Републике Србије за држављанство Републике Србије, који имају пребивалиште на територији Републике Србије, као и на територији Књажевца или боравиште или пребивалиште за избеглице и интерно расељена лица у години испуњења услова за стицање овог права.

Студенти прве године основних академских студија немају право на једнократну новчану помоћ.

Уз пријаву треба поднети и доказ о први пут уписаној години студија првог степена у текућој школској години, уверење о држављанству Републике Србије, доказ о просечној оцени студирања, доказ да су у континуитету уписиване године студија, доказ о положеним испитима, као и очитану личну карту.

Пријаве са потребном документацијом доставиће се Комисији за спровођење конкурса доделе једнократне новчане помоћи у року од 15 дана од дана објављивања Конкурса, односно од 28.12.2022. године до 20.01.2023. године.

Опширније о конкурсу на ОВОМ ЛИНКУ.