Одржана 7. седница Скупштине општине Књажевац: Марија Јеленковић нова заменица председника Општине Књажевац

7. седница Скупштине општине Књажевац

У Књажевцу је одржана 7. седница Скупштине општине којом је председавао Марко Стојановић, председник СО Књажевац. На седмој седници разматран је избор новог заменика председника Општине, а већином гласова за даљи рад изабрана Марија Јеленковић.

Како је Бранислав Јосифовић, који је до сада обављао функцију заменика председника Општине Књажевац поднео оставку из разлога обављања функције народног посланика у Скупштини Републике Србије, а председник Скупштине општине је на претходној седници Скупштине општине Књажевац о томе обавестио одборнике и како је ово права наредна седнице поднет је Предлог за избор заменика председника општине Књажевац и предложена је Марија Јеленковић из Књажевца, дипломирани менаџер безбедности изабрана са изборне листе „Александар Вучић – Заједно можемо све”.

7. седница Скупштине општине Књажевац

Марија Јеленковић је дипломирала на Факултету безбедности Универзитета у Београду 2020. године. У периоду од 2019. године до 2020. године радила је у Кабинету председника општине Књажевац, након чега је била члан Општинског већа. Након краћег рада као члан Општинског већа, од јануара 2021. године ради као шеф Кабинета председника општине Књажевац, где обавља саветодавне и протоколарне послове, послове за односе с јавношћу, административно-техничке послове који су значајни за рад председника Општине, и друге послове из делокруга Кабинета.

Милан Ђокић – председник општине Књажевац

Председник Општине Књажевац Милан Ђокић навео је да је Јеленковић обављала до сада функцију као шеф Кабинета председника општине Књажевац и да је сигуран да ће ову нову функцију обављати одговорно као и до сада.

Нова заменица председника Општине Књажевац Марија Јеленковић захвалила се свима који су гласали за њу.

7. седница Скупштине општине Књажевац

Одборници локалног парламента изгласали су и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Књажевац.

Усвојени су и Предлог решења о давању сагласности на Програм о измени и допуни пословања, као и Предлог решења о давању сагласности на Програм о измени субвенционисања Агенције за развој општине Књажевац за 2022. годину.

7. седница Скупштине општине Књажевац

Одборници су се позитивно изјаснили и о Предлогу решења о именовању Младена Радосављевића као директора ЈП „Предузеће за развој, урбанизам и изградњу општине Књажевац“ и Предлогу решења о именовању Горана Поповића као вршиоца дужности директора „Слободна зона Тимок“ ДОО Књажевац.

7. седница Скупштине општине Књажевац

На седници Скупштине општине Књажевац усвојен је и Предлог решења о именовању чланова Школског одбора Основне школе „Вук Караџић“, ОШ „Дубрава“, ОШ„Младост“, Основне музичке школе „Предраг Милошевић“, као и Техничке школе у Књажевцу.

На седници локалног парламента у Књажевцу предочена је постојећа пријава Наташе Раденковић за позицију директора ЈКП “Стандард”. По извештају секретара Скупштине због неадекватне пријаве иста је и одбачена, док је за вршилаца дужности именован Небојша Митић.