Смењивање годишњих доба: Од мраза до натпросечних температура у једном дану

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији ујутро очекује местимично слаб мраз и магла, која ће се понегде по котлинама и долинама река на југу и југозападу Србије задржати дуже током дана. У осталим крајевима биће претежно сунчано, после подне у Војводини наоблачење, понегде с краткотрајном кишом. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни. Најнижа температура -3 до 3, највиша од 7 до 16 степени.

У Зајечару углавном сунчано. Минимална температура -1, максимална дневна око 11 степени. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 2, највиша до 13 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед очекиваних биометеоролошких прилика извесне тегобе ће осећати астматичари и срчани болесници, па је потребно да се придржавају савета лекара.

Главобоља, реуматски болови и нервоза су могући код осетљивих особа.

У саобраћају је неопходна додатна пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују местимично влажни коловози, док је на планинанама могућ снег због чега је зимска опрема обавезна.

У ноћним и раним јутарњим сатима постоји опасност од слабије поледице. На више путних праваца у Србији видљивост је смањена због магле.

Ван градова саобраћај је умереног интезитета, проходност путева је у нижим пределима добра, сем на прилазима већих градова где је саобраћај појачан и где је кретање возила у појединим деловима дана успореније.

На појединим деоницама присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су углавном суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. Видљивост је добра, осим на Бабином Зубу где има магле.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије: на Батровцима 60 минута.