Одржана 22. седница Општинског већа у Књажевцу

22. седница Општинског већа општине Књажевац

Јуче је одржана 22. седница Општинског већа, којом је председавао председник општине Књажевац, Милан Ђокић. Након завршетка јавне расправе, већници су усвојили Предлог одлуке о буџету за 2023. годину.

Усвојени су Предлози финансијског плана СО Књажевац, председника општине, Општинског већа, Првобранилаштва, као и Општинске управе Књажевац за 2023. годину.

Локални парламент усвојио је Предлог одлуке о давању сагласности на нацрт Анекса III јавног уговора о поверавању обављања комуналне делатности градског и приградског превоза путника на територији књажевачке општине, као и Предлог одлуке о покретању поступка отуђења неизграђеног грађевинског земљишта из јавне својине општине Књажевац у поступку јавног надметања и Предлог огласа.

Већином гласова усвојен је Нацрт одлуке о изради Плана генералне регулације Књажевца, као и захтеви Спортског савеза Књажевца, СД „Слога” Минићево и СТК „Књажевац” о измени финансијског плана и прерасподели одобрених средстава.

На седници су усвојени и појединачни захтеви грађана за доделу новчане помоћи за лечење деце, мајкама са више деце, као и за лечење од стерилитета. У циљу оживљавања села у књажевачкој општини, општина Књажевац, Министарство за бригу о селу и још 10 породица потписали су уговоре о додели бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом.