У просторијама Спортског центра у Бору отворена куглана

Отворена куглана у просторијама Спортског центра у Бору
Фото: Град Бор

У просторијама Спортског центра званично је отворена куглана.

Град Бор је у 2022. години из локалног буџета издвојио финансијска средства за изградњу нове куглане која ће борским куглашима омогућити такмичење у вишем рангу. Укупна вредност инвестиције је 7 милиона динара.

„Један од основних разлога за изградњу куглане је тај што Бор има шампионе који нису могли да се такмиче у свом граду. Ово је један од спортова где ћемо наредних година имати јако добре резултате. Наставићемо да кроз суфинансирање спорта, максимално подижемо капацитета спортских удружења и клубова како би се створили још бољи услови за шампионе, како би и надаље низали успехе“, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Куглање је у граду Бору један од спортова који свакако заслужује велику пажњу а показатељ за то су остварени резултати у овој врсти спорта.

„Званично је отворена куглана која ће, верујем, утицати да наши спортисти остварују још боље резултате у будућности. У Спортском центру је, до сада, доста тога урађено. Реновирана је мала и велика сала, реконструисан је кров. Град Бор улаже у спорт, реконструкцијом Спортског центра побољшани су услови развој спорта, спортистима је омогућено квалитетније вежбање и припрема за такмичења како би својим клубовима доносили медаље“, рекао је Марко Николић, члан Градског већа.

Оно што је битно, додаје Николић, је да сви спортски клубови у Спортском центру своје термине користе бесплатно и то је још један показатељ да се улаже у спорт.