Сунчано и топло, највиша дневна температура до 22 степена

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији ујутро ведро, понегде са слабим мразем. Током дана топло и изнад већег дела претежно сунчано, послеподне и увече у јужним крајевима мало до умерено облачно и суво. Ветар слаб до умерен, јужни и југоисточни. Најнижа температура од -2 до 7 степени, а највиша од 18 до 22 степена.

У Зајечару претежно ведро и сунчано. Ветар слаб до умерен, североисточни. Минимална температура 3, максимална дневна око 20 степени. Сутра умерено облачно са дужим сунчаним периодима. Најнижа температура 6, највиша до 23 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Повољан утицај биометеоролошких прилика на већину хронично оболелих и даље траје.

Благи опрез се саветује срчаним болесницима.

Метеоропатске реакције су могуће у виду главобоље и поремећаја сна.

Препоручује се боравак на отвореном уз умерену физичку активност.

АМСС

Возаче данас очекују повољни услови у саобраћају, уз добру видљивост и суве коловозе, а више пажње потребно је усмерити на бициклисте, мотоциклисте и пешаке, саопштио је Ауто-мото савез Србије (АМСС).

На путевима у Србији саобраћај је умерен, али су на бројним деоницама у току радови где је због измена режима могућ спорији промет возила уз краће застоје, додаје се у саопштењу.

На путевима у вишим пределима на територији Ваљева, Краљева, Ивањице, Рашке, Новог Пазара и Сјенице и даље су на снази забране за шлепере и камионе с приколицом.

На граничним прелазима нема задржавања путничких возила, док на теретним терминалима камиони чекају на излаз из земље на Батровцима око четири сата, на Шиду око два сата, на Хоргошу сат и по и на Келебији око сат.