Општина Књажевац потписала Уговор за суфинансирање програма енергетске санације

Општина Књажевац потписала Уговор за суфинансирање програма енергетске санације
Фото: Општина Књажевац

Општина Књажевац и Министарство рударства и енергетике потписали су у Аранђеловцу Уговор за суфинансирање програма енергетске санације.

Уговором се обезбеђује 20 милиона динара за суфинансирање програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова који ће бити реализовани током 2022. године.

„Ове године локална самоуправа Књажевац обезбедила је 10 милиона и исто толико смо добили од Министарства, тако да са 20 милиона динара расписујемо Конкурс за енергетску ефикасност. Прошле године су на Конкурсу учествовали становници зграда, а ове године моћи ће да учествују и становници у приватним објектима. Моћи ће да замене столарију, прозоре, врата, да купе нови котао или ураде фасаду на својим кућама, тако да ће имати уштеду на грејању, а самим тим и смањење трошкова”, изјавио је по потписивању уговора Марко Стојановић, председник Скупштине општине Књажевац.

Локална самоуправа и држава учествују укупно са 50% средстава, а другу половину обезбеђују грађани. Министарство је у Аранђеловцу потписало уговоре са 151 општином и градовима.