Петак сунчан и топао, највиша дневна температура до 17 степени

Град Зајечар – Људи причају

Ујутро понегде по котлинама висоравнима јужне Србије местимично магла. У току дана претежно сунчано и топло. Касније послеподне на крајњем северу Србије, а увече и током ноћи и у осталим крајевима наоблачење са слабом кишом, у брдско-планинским са слабим снегом. Ветар слаб и умерен западни и југозападни, увече и ноћу у скретању на северозападни и у појачању. Најнижа температура од -4 до 4, а највиша од 12 до 17 степени.

Ведро и сунчано у Зајечару. Дуваће умерен ветар, југозападног правца. Минимална температура 0, максимална дневна до 16 степени. Првог дана викенда променљиво облачно. Најнижа температура 3, највиша око 10 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Погоршање биометеоролошке ситуације неповољно ће утицати на већину хроничних болесника и осетљивих особа.

Опрез се посебно саветује кардио-васкуларним болесницима и астматичарима.

Метеоропате могу осетити тегобе у виду главобоље, болова у мишићима и раздражљивости.

Максимална концентрација се препоручује свим учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да пролећне температуре доносе бољу проходност путева, али и већи број возила и појачан саобраћај, јер предстоји викенд који ће многи спојити са Даном државности, а почиње и краћи распуст за основне и средње школе.

Због тога ће већ са првим поподневним сатима саобраћај бити појачан прво на излазним путевима из већих градова, а затим и на свим осталим путним працима, посебно оним који воде ка викенд насељима или омиљеним скијалиштима на којима има довољно снега за љубитеље зимских спортова.

У Тимочкој Крајини путеви су углавном суви до делимично влажни. Због магле смањена је видљивост на територији Неготина (до 200 метара) и Кладова (од 50 до 100 метара). Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, нема задржавања на граничним прелазима на путничким терминалима. На теретним терминалима, теретна возила на излазу из Србије на граничном прелазу Батровци задржавају се два сата, а на Хоргошу сат и по.