У Бору уручена признања припадницима Војске Србије који су учествовали у ратним дејствима 1999.

Бор: Додела спомен медаља поводом 20 година од одбране отаџбине од НАТО агресије

У сали Скупштине града Бора уприличена је додела споменица и спомен медаља у организацији градског Центра Министарства одбране, а поводом две деценије од одбране отаџбине од НАТО агресије.

Додела ових признања организована је тек ове године, због епидемиолошке ситуације.

Признање је добило 17 припадника Центра Министарства одбране у Бору и Војске Србије, као и пензионисаних припадника, који су учествовали у ратним дејствима 1999. године.

„Учествовали смо у одбрани земље 1999. године. Прошло је нешто више од 20 година. Значи ми ово признање, али и значи ми да се видим са људима с којима сам то све доживео и прошао“, казао је пензионисани потпуковник Славољуб Виденовић.

„Поделили смо 17 војних споменица и 6 медаља, уз жељу да се таква агресија више никада не понови. Овом приликом, подсетили смо на дешавања из 1999. године, на жртве које су пале и на материјалне штете које су причињене и пожелели свима добро здравље“, рекао је пуковник Ненад Марковић, начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш.

Градоначелнику Бора Александру Миликићу додељена је захвалница за пружену помоћ и подршку Центру Министарства одбране Бор и плакета за лични допринос.

„Ово ми је можда једна од најдражих захвалница и плакета које сам добио. Србија је одувек поштовала Војску. Велико хвала што сте нас научили и помогли нам да као локална самоуправа препознамо и да научимо како се чува народ. Захваљујем се на доброј сарадњи са вама. Град Бор је одувек био град добрих и вредних људи и марљивих рудара, остаће тако, али смо исто тако одувек поштовали и своје људе и Војску“, поручио је градоначелник Бора Александар Миликић.

Град Бор је добитник велике плакете и захвалнице Регионалног центра Министарства одбране Ниш за усвојен план одбране који је усаглашен са националним.