У Књажевцу свечано уручене стипендије најбољим књажевачким ученицима и студентима

Уручење стипендија на дан Светог Саве на свечаној академији у књажевачком Дому културе
Фото: Општина Књажевац

У Књажевцу су свечано уручене стипендије најбољим књажевачким ученицима и студентима. Стипендије су уручене на дан Светог Саве, на свечаној академији у књажевачком Дому културе.

Први пут новчану помоћ у износу од 35.000 динара добило је 37 најбољих студената са просечном оценом преко 9.00 који су учествовали на Светосавском конкурсу “Будућност Књажевца”.

Општина Књажевац је за ову школску годину по расписаним конкурсима доделила 306 стипендија.

Општина Књажевац улаже у младе људе и њихово образовање, јер су млади Књажевца стуб будућности. Ослушкивање њихових потреба за даљи рад као и дугорочно и планско решавање проблема младих једни су од битнијих циљева књажевачке Општине.

Млади и образовани људи свакако су највећи понос и својих родитеља и града у коме су рођени, рекао је Милан Ђокић, председник општине Књажевац.

„Ми правилно ређамо приоритете, а млади јесу наш приоритет. Будућност Књажевца је на овим младим људима и ми желимо да им покажемо да Књажевац мисли и рачуна на њих“, поручио је Ђокић.

У уметничком делу свечане академије наступио је глумац Александар Дунић као и чланови певнице цркве Светог Георгија са ученицима школе „Каплар“. За овај свечани догађај пригодну беседу приредио је старешина цркве Светог Георгија у Књажевцу, протосинђел Захарија Митић.